ponedjeljak, 30. travnja 2012.

Violet EOTD

Već sam nekoliko puta pisala o Femme Fatale Cosmetics mineralnim sjenilima i koliko su me oduševili pa evo još jedan look koji sam već ranije napravila na frendici, a ponovila na sebi jer obožavam njihovo Poison sjenilo.

Look je zapravo nastao kada sam kupila Essence gel eyeliner Berlin rocks 03, a ja ga se spremam objaviti već nekoliko puta.
Imala sam problema sa suzenjem oka pa se zato vidi u kutu mala neujednačenost :)

Proizvodi koje sam koristila:

  • Elf Mineral primer
  • FFC Poison sjenilo
  • FFC Haunt sjenilo
  • Essence gel eyeliner Berlin Rocks 03
  • Bourjois Volume Glamour MAX definition maskara





FFC Poison sjenilo


FFC Haunt sjenilo u kutevima oka







Bourjois Volume glamour MAX definition maskara

Maskaru koristim svakodnevno, to je jedan od onih must have proizvoda koje uvijek volim imati uza sebe jer imam tako rijetke i svijetle trepavice da su praktički nevidljive pa mi je maskara osnovni komad kozmetike.
Kada potrošim jednu maskaru volim isprobati novu koja se pojavi na tržištu pa sam tako naletila na ovu Bourjoisovu u dm-u po cijeno od 70-ak kn koliko se sjećam jer ju imam već neko vrijeme, a htjela sam ju koristiti nekoliko puta prije nego ju ocijenim na blogu.

Prvo što me je iznenadilo je veličina četkice kada sam otvorila maskaru, imala sam već njihove maskare tako da nisam očekivala ovako veliku četkicu.
Ja imam okrugle oči i trebalo mi je neko vrijeme da se uvježbam nanijeti ju bez da mi je maskara ostala na pola kapka. Za moj oblik očiju je malo četkica preglomazna, taj dio mi se odmah nije svidio.

Što se tiče volumena vidi se razlika između trepavica bez maskare i s ovom maskarom, istakne mi dovoljno trepavice ali je problem što mi ih slijepi tako da bi trebala između staviti nekoliko parcijalnih trepavica kako bi popunila prazninu, to nije toliko vidljivo na slikama jer je slikano kada sam kupila maskaru, dakle ta je razlika sve veća kako je maskara  pri kraju.

S druge strane maskara se ne suši prebrzo, nema gustu teksturu tako da se da lako raditi s njom, odnosno nije problem nekoliko puta provlačiti četkicu kako bi se trepavice odvojile, a da ih pri tome ne počupate  :)
Maskara sadrži ekstrakt crnog bisera i mogu zaista reći da je boja intenzivno crna, a u dnevnim kombinacijama je dovoljan i jedan sloj maskare.

Kod ove maskare nema grudica i traje cijeli dan na očima bez pomaka.

Ukupan dojam je da je cijena prihvatljiva za ovu maskaru, pruža zaista dobar volumen, intenzivnu crnu boju i dugotrajnost ali meni najviše smeta što mi toliko slijepi trepavice ali je to možda stvar u mojim trepavicama koje su pretanke tako da možda vi ne bi imale taj problem.

Savršen spoj za mene bi bio ova maskara u kombinaciji s Max Factor Masterpiece četkicom.








 Razlika u četkici između Bourjoisovih Volume glamour Max definition 
i Volume glamour Ultra Curl maskara






Koja je vaša omiljena maskara?

ponedjeljak, 23. travnja 2012.

Catrice sjenila

Volim otići u Kozmu najčešće kako bi pogledala što ima novog u Catriceovom asortimanu.
Sviđaju mi se njihova single sjenila zbog dosta velikog raspona boja u odnosu na mnoge druge brandove i praktičnog pakiranja.
Htjela sam  kupiti neka raznobojna sjenila i naravno Catrice mi je prvi pao na pamet jer mi je Kozmo usput kada idem doma poslije posla.
Kupila sam tako nijanse 030 Who is Kermit kojeg sam već koristila u jednom tutorialu, 210 The Queen Is Amused i 320 Dalai Drama.
Cijena je najčešći razlog zašto uvijek posegnem za Catriceovim sjenilima (21.90 kn) kada želim neku novu nijansu isprobati.
Sjenila su dobro pigmentirana, lagano se blendaju, a jedino im dugotrajnost nije najbolja ali mislim da cure s normalnim i suhim kapcima neće imati problema ni oko toga.


Na ovoj slici plavo je sjenilo ispalo 
malo svjetlije nego što je to realno


The Queen Is Amused, Dalai Drama, Who is Kermit
na podlozi od Elfovog Champagne šljokičastog primera


Who is Kermit i The Queen Is Amused su mat teksture dok je Dalai Drama satenske. Sjenila su isto praktična ako ih želite depotirati i napraviti vlastitu paletu sjenila. Meni je najdraže zeleno sjenilo, a plavo se treba malo više graditi kako bi se dobila boja u kutijici.

Što više reći osim da će svatko naći nešto za sebe među širokim rasponom Catriceovih sjenila. :)

Koristite li Catrice kozmetiku i koji vam je najdraži proizvod?

srijeda, 18. travnja 2012.

Playing with eyeliner tutorial

Jedna stvar koju uz maskaru najčešće kupujem je tuš. Jednostavno ga obožavam. Daje nekakvu dimenziju oku, a kad nemam vremena za igranje sa sjenilima maskara, tuš  i rumenilo su jedino što mi treba za izlazak iz kuće.
Htjela sam isprobati malo drugačiju crtu tuša, a ipak nosivo za svakoga pa je ispalo nešto ovako:




U vanjski kut oka sam stavila zeleno sjenilo,
 a duž cijelog pregiba lagano izblendala smeđe sjenilo kao i na donji dio oka




Smeđa olovka na unutarnji dio oka, maskara i to je to :)


Gornja crta na kapku se nije vidjela kada bi otvorila oči :)


 Zanimalo me kako bi izgledalo s 
crtom izvučenom do unutarnjeg dijela oka :)




Korišteni proizvodi:

  • b. prety mini eyeshadow-4 sweet pink (Bipa)
  • Urban Decay Smog sjenilo
  • Urban Decay Mildew sjenilo
  • Essence longlasting eye pencil-02 Hot Chocolate
  • Eveline Celebrities eyeliner smeđi
  • Bourjois Volume glamour Max Definition maskara

Da li vi često koristite tuš i koji vam je najdraži?

ponedjeljak, 16. travnja 2012.

Bourjois Smokey Eyes eyeshadow trio-12 gris lilac

Prošli tjedan sam za poklon dobila Bourjois Smokey eyes trio u nijansi 12 gris lilac pa sam odlučila napisati recenziju ovog sjenila budući da sam u svojoj kolekcija od Bourjos imala samo rumenilo i maskare.
Nešto me nije privlačilo sjenilima s nazivom"baked" jer mi se kod swatchanja u trgovini nikada nije previše sviđala njihova pigmentiranost, odnosno nedostatak iste.

Kod ovih sjenila mi se odmah boja svidjela, sve tri  boje su odlične za složiti nekakv dnevni smokey eyes.
U kutijici se dobije spužvasti aplikator kojeg inače ne koristim ali kod ove vrste sjenila mi to čak i najbolje odgovara. Količina je 4,5 g i cijena 80 kn.





Na proizvodu je naznačeno da traje 8 sati. Kako ja imam poprilično masne kapke i nijedna baza mi ne drži sjenila na očima cijeli dan tako sam se iznenadila trajnošću ovih sjenila. Ja sam ih nanijela vlažnim kistom i to preko baze, kremastog dugotrajnog sjenila i cijeli dan sam imala make up na očima, za čudo :)
Sjenila nemaju onaj cvjetni miris kakav imaju njihova rumenila, boje su dobro usklađene, ne truse se.

Suho nanošenje odgovara mi samo s najsvijetlijom nijansom, ostale dvije tamnije se treba dosta nadograđivati, jako loša pigmentiranost,ja ih koristim samo u kombinaciji s vlažnom spužvicom jer jedino tako mogu dobiti maksimum od ovih sjenila.

Swatcheve sam napravila s bazom i mokrom spužvicom pa će te vidjeti razliku s tim da sam u slučaju samo s bazom morala dosta nadograđivati boju.


Vlažno nanošenje


Samo s bazom


Ja ću definitivno svratiti u drogeriju i pogledati ostale nijanse jer mi se sviđa dugotrajnost ovih sjenila, a koristi ću ih samo vlažnim kistom/spužvicom iako im je cijena moram priznati dosta velika. 

Ukoliko nemate problema s masnim kapcima ova sjenila bi vam mogla još bolje odgovarati, možda nećete trebati koristiti ni bazu. 

Da li vi imate neko od ovih sjenila i kako ste zadovoljni s njima?

nedjelja, 15. travnja 2012.

"Šminka i to" + beauty blogeri

Petak 13.04 sam bila pozvana na druženje i čavrljanje o nepresušnoj temi svih beauty blogera-šminci.
Event je organizirala simpatična Dubravka-ITGirl, a pozivu se odazvalo isto tako nekoliko simpatičnih blogerica:

http://alittlemakeupobsessed.blogspot.com/ -Nives
http://addtolove.net/- Maja
http://faithfry.com.hr/ - Helena
http://msmozgyscorner.wordpress.com/- Tajana
http://www.bunchofgirls.com/ - Andrea
http://mayyaa-makeupyourmind.blogspot.com/- Sanda
http://maybesnewstart.blogspot.com/- Ana

Ja sam bila oduševljena dolaskon branda NYX u Hrvatsku tako da sam jedva čekala razgledati unutrašnjost odlično uređenog multibrand shopa "Šminka i to". Svima toplo preporučam ukoliko su u mogučnosti posjetiti shop.
Vlasnica Linda i dvije prekrasne vizažistice Maja i Maja su nas odlično ugostile uz šampanjac, slastice i prigodno šminkanje.

Evo malo mojih dojmova :)













Brandove koje možete naći u "Šminka i to" su NYX, Temptu, Embryolisse, Make-up Designory, Paperself i Tweezerman. Za svakog po nešto :)
Vlasnica Linda nam je i otkrila kako će se kroz tjedan-dva asortiman dodatno povećati sa još Nyx proizvoda, umjetna krv i silikon će se isto tako moći naći za ljubitelje specijalnih efekata :)

Ja se svakako planiram vratiti  kako bi dodatno razgledala i našla nešto za sebe, veselim se NYX Round ruževima koji će stići pa ću sigurno nekoliko njih uvrstiti u svoju kolekciju.



nedjelja, 8. travnja 2012.

Sretan Uskrs!

Ne mogu vjerovati da je već četvrti mjesec, vrijeme mi tako brzo proleti, a kako mi cijela obitelj živi u drugom gradu tako su i posjeti  nažalost rjeđi pa se i više cijeni provedeno vrijeme s njima :)
Žao mi je što nam je tako loše vrijeme za Uskrs, a uz buru na moru šetnje mi baš i ne padaju na pamet pa se doma kolači tamane :)




Želim vam SRETAN USKRS i nadam se da ga u ugodnom i dobrom društvu provodite :)