subota, 31. ožujka 2012.

Plavoljubičasti EOTD

Neki dan sam u lokalnom dm-u vidjela da je dio Essence asortimana snižen na 9,90 kn pa sam ugrabila priliku i uzela sjenilo u nijansi 38 Blue Mission i gel eyeliner 03 Berlin rocks.
Sjenilo mi se svidjelo jer je mat teksture, plavu boju obožavam, a uz takvu cijenu nije bilo nikakvog premišljanja oko kupnje :)

Sjenilo se trusi ali ništa pretjerano, lako se radi s njim, nije pretjerano pigmentirano ali se zato boja može nadograđivati, a i tu je baza koja pomaže. Ako već imate nešto slično nema potrebe za kupnjom ovog sjenila, ali ako nemate nije na odmet :)

Tuš je predivne ljubičaste boje sa sitnim šljokicama, koristila sam ga sa kosim kistom i jako se lako izvuče linija, količina je 3 ml i više je kremaste nego gel teksture, razlikuje se recimo teksturom od Catriceov tuševa.
Budući da mi je boja predivna kupila bi ga i po redovnoj cijeni koja je opet super pristupačna :)

Sjenilo bez baze, preko Elf Champagne baze, gel liner




Uz ova dva proizvoda morala sam napraviti i jedan look :)
Proizvodi koje sam koristila:

  • Essence 38 Blue Mission sjenilo
  • Sleek Divine The Original paleta
  • Alverde sjenilo 04 Pearly Lilac
  • Essence gel eyeliner 03 Berlin rocks
  • UD glide on olovka- Rockstar
  • Alverde kajal olovka 10 Dark Violet
  • Femme Fatale Cosmetics mineralno sjenilo Shooting stars-recenzija
  • Bourjois Volume Glamour Max definition maskara





Tamnije plavo sjenilo sam nanijela u vanjski kut oka


Donji dio kapka sam obrubila ljubičastom Alverde olovkom
 na gornji kapak malo dodala Alverde sjenila


Essence gel tuš Berlin Rocks


Ljubičasto sjenilo sam htjela nanijeti samo u unutarnji kut oka 
ali sam se odlučila prijeći njime po iscrtanoj liniji tuša, na unutarnjoj linija oka sam stavila UD Rockstar olovku i zatim maskara





Zanimalo me kakav bi dojam bio s umjetnim trepavicama :)


srijeda, 28. ožujka 2012.

Essence lipstick -52 In the nude

Čitala sam na blogovima o Essence ruževima ali im nisam pridavala previše pozornosti. Uglavnom je linija ispunjena svjetlucavim nijansam za kojima i nisam baš preluda tako da nisam niti jedan kupila.
Kako imam svoje faze šminjanje tako mi je trenutna gdje oči obrubim nekom tamnijom olovkom, izblendam kako bi dobila mekše linije, nanesem dva-tri sloja maskare i to je to. Rumenilo stavim na obraze i onda mi je falio jedan  nude ruž kojega nisam imala. Jedan sam još prije bacila jer sam pretpostavila da mu je rok prošao :)
Htjela sam nešto kremasto i hidratantno, nešto što mogu nanijeti bez neke velike preciznost i kada nemam ogledalo uza sebe. Nešto kao labelo u boji.
Tako se ja vraćam na Essence ruževe i jedan koji odnedavno posjedujem, nijansu 52 In the nude.
Jako mi se sviđa ruž po svim kriterijima koje sam tražila, a nisam očekivala neku trajnost takvog ruža jer mi je bilo važno da je dosta lagan i hidratantan. Ne izgledam ispijeno s njim, mislim da je pogodan za većinu cura.
Lijepo se sjaji na usnama pa sjajilo nije ni potrebno.
Cijena mu je 17,99 kn, količina 4g, može se kupiti u dm-u, Kozmu i Mulleru, a u stalnoj je ponudi tako da ga preporučam ako ste u potrazi za jednim takvim ružem. Potrebno ga je ipak nanijeti u nekoliko slojeva kako bi se dobio baš nude efekt. Ima nekakav slatki miris koji su mogli izostaviti ali je podnošljiv.







Kako se vam sviđaju nude ruževi ili ste više za jače boje?



ponedjeljak, 26. ožujka 2012.

Max Factor lakovi-168 Midnight Bronze i 732 Percolated Pink

Neki dan sam ušla u Kozmo u potrazi za nečim novim, bilo što, takav je bio dan.... :)
Nisam htjela potrošiti puno novaca, a opet sam trebala nešto od kozmetike, uz čokoladu najbolji lijek za popraviti raspoloženje.
Pregledavala sam police i spazila da su Max Factorovi lakovi na sniženju, 19,99 kn. Već sam dugo gledala ove nijanse koje sam kupila, a ova cijena mi je bila razlog da ih odmah pokupim jer je ih je bilo ostalo jako malo. Možda Max Factor mijenja liniju, nadam se da nam stiže nešto novo :)
Boje koje sam ju kupila su Midnight Bronze i Percolated Pink.

Percolated Pink sam prvu nosila i mogu reći da sam uz Seche Vite top coat dosta zadovoljna trajnošću ovog laka, 4 dana i onda sam ju skinula, a nije se počeo guliti. Boja je predivna prljavo roza, vidjela sam sličnu boju na nekoj curi  i od tada sam opsjednuta tom bojom.
Sviđa mi se jer je elegantna i sve sezonska, super mi dođe između nekih ludih boja kada se zaželim jednostavnih i klasičnih noktiju.
Četkica je dugačka i tanka što meni odgovara, sorry zaboravila sam ju slikati, prilično je precizna i lako je baratati s njom. Ja sam nanijela dva sloja ali bi i jedan bio dovoljan, nije previše razvodnjen.Količina je 10 ml i trajati će mi jaaako dugo.

Midnight Bronze sam tek danas prvi put nanijela i to je potrebno dva sloja. Lijepa je metalik boja ali mi se čini da je Percolated Pink kvalitetniji lak. Nisam tako oduševljena s njim ali ću ga koristiti. Lijepo  će se isticati po ljeti kada se dobije malo boje. Za cijenu od 19,99 je isplativ lak, količinski ga ima dosta i kao što sam već rekla ima po meni dobru četkicu s kojom se lako nanosi lak. Ovaj lak se malo brže suši od prijašnjeg.

Ja ću se vratiti po još neku boju ako ih još nađem jer smatram da je cijena odlična. Percolated Pink mi je trenutni favorit :)

Evo slikica...

Percolated Pink i Midnight Bronze





Koja je vaša omiljena boja laka?


ponedjeljak, 19. ožujka 2012.

Rimmel Lasting Finish lipstick- Pink blush

Trenutno sam opsjednuta ruževima...
Gledajući svoju kolekciju ruževa nije mi se svidjelo što nemam niti jedan baby pink ruž za usne. Već su me nekoliko puta oduševili takvi ruževi na drugim blogericama tako da sam zaključila da i meni jedan takav definitivno treba :)
Prvi koji mi je odgovarao nijansom je bio Rimmel Lasting Finish u nijansi Pink blush. Za cijenu od nekih 35-40 kn u Bipi mi se činio dosta dobar ulov.
Evo kako izgleda na slikama...




Meni se osobno ne sviđa kako mi izgleda na usnama, mislim da izgledam isprano s njim. Za mene je nijansa mrvicu prehladna.
Što se tiče samog ruža tekstura mu je polukremasta. Lako se nanese ali usne moraju biti u savršenom stanju inače će istaknuti svaku nepravilnost. Osjetim kroz neko vrijeme da su mi usne malo suhe tako da ga ja uvijek prekrijem slojem labela. Nije mi baš previše hidratantan. Trajnost mu je ipak veća za razliku od hidratantnijih ruževa, a pigmentiranost jako dobra. Za tu cijenu dobijete dosta dobar ruž.
Kome odgovara baš takva nijansa, malo hladnijeg tona toplo preporučam, a ja ću ga kombinirati  s nekih meni odgovarajućim sjajilom.
Dobro je pratiti akcije u Bipi tako da se može kupiti po još povoljnijim cijenama.

Koja je vaša omiljena boja ruža?




11 questions tag

Nedavno me je draga blogerica Fairy Anna tagirala kao nagradu sa zadatkom odgovaranja na 11 njenih pitanja te 11 stvari o sebi koje bi trebala podijeliti s vama.
Hvala Fairy Anna :)
Koliko sam uspjela pohvatati ovaj tag već duže vrijeme kruži blogosferom i većina blogera je obuhvaćena tako da ću ga ja odraditi tako da odgovorim na pitanja postavljena meni, a tako ujedno i otkrijem nešto o sebi. Blogeri koje ja pratim već su to ili odradili ili bili tagirani nekoliko puta tako da se nadam nitko neće ljutiti ako ga malo modificiram.

Pa krenimo...

11 stvari o meni:

  • volim make up hehe :D
  • bavim se orijentaciskim trčanjem
  • obožavam badminton
  • volim mijenjati frizure i boje kose često
  • nosim naočale/leće
  • ponekad sam previše sramežljiva :)
  • svaki dan čitam omiljene blogove i tražim nove
  • više volim zimu nego ljeto
  • volim shopping
  • volim SF
  • želja mi je posjetiti London


Njena pitanja za mene redom su:

1. How many nail polishes do you have?
27 komada, barem koliko sam ih uspjela locirati jer ih uvijek ostavim na neko drugo mjesto ;)

2. How do you imagine perfect vacation?
    Bilo gdje samo da je aktivan odmor, nisam tip koji se voli tipa 7 dana izležavati na plaži nego volim korisno iskoristiti vrijeme,a kako volim planinariti i bavim se rekreativno orijentacijskim trčanjem volim uklopiti u svoj odmor barem jednu od tih aktivnosti.

3. What is your favorite make up brand?
    Jako puno brandova nisam isprobala tako da nemam baš omiljeni brand za sada, volim Max Factorove         maskare, Urban Decay sjenila, omiljeno rumenilo mi je jedno Sephorino sjenilo,mislim da treba uložiti jako puno novaca kako bi se brandovi konkretno upoznali i tek tada znali bolje ocijeniti

4. If you have to choose only one makeup product to use what would it be?
    Definitivno maskara, sve drugo lako izostavim ali maskara je broj 1 jer imam svijetle i tanke trepavice, bez maskare izgledam kao da ih uopće i nemam :)

5. Cats or dogs?
     Oboje, odrasla sam uz jedno i drugo, obožavam životinje i kad bi mogla imala bi doma pravi mali zoo :)

6. Who is your favorite fictional character?
     Batman :)

7. Book or movie?
    Oboje, ovisi o raspoloženju :)

8. When you look back five years ago what do you think about yourself?
     Uh, zanimljivo pitanje, mogla sam biti malo upornija u životu i više slušati sebe :)

9. Favorite TV show?
    Hercule Poirot

10. If you could meet one celebritiy in the world who would that be?
      Hm, Lisu Eldridge. Htjela bi puuuuno naučiti o make upu :)

11. Why do you like blogging?
       Volim šminku i šminkanje valjda oduvijek pa volim dijeliti savjete o onome što znam i naučim, to me opušta i ispunjava :)
     
Drago mi je vidjeti koliko se je beauty i sličnih blogova raširilo Hrvatskom i šire jer ima toliko talentiranih cura da ih je pravi užitak pratiti i čitati. Velika je stvar nama kada znamo da nas netko čita i da ono što pišemo ljudi prate, motivacija nam je veća :)
Volim vaše komentare i ako mi želite nešto savjetovati kako bi se mogla više poboljšati slobodno mi pišite  :)

Da li i vi svakodnevno pratite i čitate omiljene blogove? Koji su vam tematski članci najdraži?

srijeda, 14. ožujka 2012.

Bright FOTD

Moram priznati da u zadnje vrijeme nažalost više čitam blogove nego što pišem jer ponekad u nedostatku vremena nešto mora biti zapostavljeno. Potrudit ću se to malo ispraviti :)
Kako me čitanje i gledanje blogova nekako odmara i relaksira tako sam primijetila najezdu žarkih i jakih boja među blogericama. Pretpostavljam da svi jedva čekamo proljeće i izlazak iz zimskog sivila da je mnoštvo takvih članaka.
Već sam pisala o tome kako sam skužila da imam pretežno sjenila toplih smeđih nijansi pa sam se odlučila  malo popraviti po tom pitanju, a kako mi naravno opsjednutoj šminkom nikada nije teško nešto novo upecati tako sam ili online naručivala ili kupovala u dućanima malo blještavija sjenila, ali nisam pretjerivala :)
Mislim da nema boljeg nego kad sjedne plaća na putu do doma svratiti malo u najbližu drogeriju i pogledati da li ima nečeg novog na policama, a nikada se ne izađe praznih ruku :)
Od kada se otvorila Illamasqua u Zagrebu želim otići i prošvrljati malo po dućanu ali se nekako suzdržavam jer ne znam što bi prije kupila. Sam mi je brand famozan i vjerujem da ću se lako navući jer kvalitetne kozmetike nikad ne zafali, ali je zato novčanik tanji  :)
Da ne dubim previše o tome pogledajte moju verziju jednog jačeg proljetnog looka. Ja sam se malo poigrala, naravno da se sve može prilagoditi kako kome odgovara.




Proizvodi koje sam koristila:

  • Elf Eyelid primer-Champagne
  • Elf On The Go palette 
  • Sleek Divine The Original palette
  • Femme Fatale Cosmetics -Obliterate sjenilo
  • Essence kohl bijela olovka
  • Essence zlatno kremasto sjenilo iz Circus Circus linije
  • Max Factor Bewitching Coral ruž
  • Femme Fatale Cosmetics-Ignite sjenilo na usnama
  • Maybelline Line stiletto eyeliner
  • Bourjois Volume glamour Max definition maskara


Koristila sam bazu i sjenilo u boji kože






Na područje ispod obrva i u unutarnji kut oka sam stavila zlatno kremasto sjenilo.




 Kreativni nered :)


Na sredinu usana sam dodala malo narančastog sjenila , a rumenilo je iz spomenute Elfove palete.

Što se tiče narednih postova prvi sljedeći će biti jedan osoban, blogerica  Fairy Ana me je tagala- 11 questions tag, a što sam tek neki dan skužila pa bi to htjelo objaviti. Hvala  Fairy Anna :)

Jel vas zahvatilo proljetno raspoloženje i kako će se to odraziti na vaše šminkanje?