ponedjeljak, 27. veljače 2012.

Catrice -Who Is Kermit EOTD

 U duhu ovih nekoliko sunčanih dana nalik sve bližem proljeću ja sam se odlučila malo opskrbiti sjenilima živih i jarkih boja pa sam željela s vama podijeliti nekoliko slika mog looka inspiriranog Catriceovim sjenilom.
Vrlo je jednostavno i prilagođeno jednom svakodnevnom dnevnom make upu ako netko ne želi vrišteću zelenu boju po cijelim kapcima :)


Samo sjenilo je mat teksture i vrlo se lako sjenča jednostavno nadograđujući intenzitet boje na očima, ja bi osobno voljela da je malo pigmentiranije ali za ovaj brand i cijenu ovakvog sjenila zadovoljna sam dobivenom kvalitetom. Sjenilo sadrži 2g  proizvoda u prepoznatljivoj plastičnoj kutijici.



Bilo koje bijelo sjenilo je moguće koristiti



U vanjski kut oka sam dodala malo tamnije zeleno sjenilo Misdirection (Femme Fatale Cosmetics) 






Na usnama bi dodala  breskvasti ruž ako takav uspijem pronaći na nekoj polici, a trenutno mi je zapeo za oko Max Factorov Colour Elixir ruž u nijansi Flushed Fuschia :)

Kako se vama sviđaju sjenila intenzivnih boja te da li će te posegnuti za njima ovog proljeća?

petak, 17. veljače 2012.

Catwomen-maska tutorial

Vrijeme je maskiranja, karnevala i svatko od nas bi htio nakratko postati netko drugi.
Sjedite doma, htjeli bi se maskirati ali nemate nikakvu odjeću, masku ili niste stigli kupiti, a baš ste dobili želju isprobati nešto novo pa vam donosim jedan izuzetno jednostavan i jeftin način maskiranja u ženu mačku. Potrebni su vam tuš, maskara, bilo kakvo sjenilo i crveni ruž. Od odjeće može proći crna majica i tajice i neke ubojite čizme na visoku petu, a za rep bi mogli prišiti (zalijepiti) neki stari crni remen, naravno bez kopče :)


Ja sam koristila Catrice crni gel tuš, crnu olovku za oči kojom sam obrubila željeno oblik, S-he crveni ruž u boji 140.


Za ispunjavanje maske tušem sam koristila sintetički kist za korektor






Unutar  maske sam stavila Essence stay all day srebrno kremasto sjenilo
Preko tuša sam stavila crno svjetlucavo sjenilo




Preko crvenog ruža sam se iz znatiželje poigrala s crnom olovkom na usnama, meni se osobno više sviđa tamnija kombinacija na usnama



Malo brkova?



Super je ako imate doma boje za lice za ovakve prigode, u ovom slučaju možete koristi samo crnu olovku ako ne želite tuš pa ju razmazati i potom fiksirati crnim sjenilom.
Nadam se da vam se sviđa :)

Koja je vama najdraža maska ili lik u koji bi se maskirali?

srijeda, 15. veljače 2012.

Essence Circus Circus EOTD

Od kada je Essence izbacio svoja stay all day dugotrajna sjenila na police počela sam se nanovo interesirati za kremasta sjenila. Prolazeći u dm-u pokraj Essence kozmetike zapazila sam da je tek sada stigla njihova Circus Circus kolekcija. Ja sam odabrala stay all day sjenilo u nijansi 01 it's magic. Imam njihovo srebrno kremasto sjenilo pa sam se odlučila i za zlatno jer ga u regularnoj kolekciji nema.
Boja je žuto zlatna, rekla bi antikna. Što se tiče dugotrajnosti sjenila  kada ja šminkam oči  uvijek stavljam bazu, neko svijetlo sjenilo preko cijelog kapka, a zatim kremasto sjenilo pa se s takvom kombinacijom ne mogu požaliti da mi ne potraje neko vrijeme na očima, a nisam ga još isprobala samog na kapcima kako bi mogla reći koliko ono samo traje.
Kada se sjenilo nanese ono se  posuši tako da je potrebno odmah izblendati i ja to najčešće radim prstima ili sintetičkim kistom.  Količina je 5,5 g. Meni se osobno više sviđa srebrno sjenilo o kojem sam već pisala jer je boja nekako intenzivnija.




Kada donesem neko novo sjenilo doma odmah ga moram isprobati da vidim kako mi sjenilo stoji. Pa evo jednog takvog probnog looka :)


Koristila sam Elf Mineral bazu, sjenilo u boji kože iz 88 warma palete


U pregib sam lagano nanijela Catrice 320 Dalai Drama sjenilo


Essence stay all day It's magic kremasto sjenilo


Femme Fatale Incantation mineralno sjenilo


 Urban Decay Glide-on olovka Rockstar lagano izblendana


Nakon maskare sam stavila par parcijalnih trepavica 




Kako se vama sviđa Essence kozmetika?

subota, 4. veljače 2012.

Femme Fatale Cosmetics swatches

Kada saznam za neki online shop sa mineralnom kozmetikom odmah naručim par uzoraka jer je uvijek super isprobati nešto novo, a kada se pritom otkrije odličan proizvod ko' sretniji od mene :)
Odlučila sam se za osam samplova koji su svaki po 1 AUD jer je shop iz Australije, a dobila sam još jedan besplatno.
Pošiljka je stigla za nekih 10-ak radnih dana savršeno upakirana. Kada sam ju raspakirala oduševile su me boje, izuzetno se sjenila lako blendaju ali se za jedan uzorak dobije poprilično malo proizvoda. Naime nije mi prvi put da naručujem uzorke pa se stoga čudim maloj količini u vrečicama jer su svi ostali shopovi malo darežljiviji po tom pitanju. Ja sam svjesna da je to uzorak ali svejedno :(
To bi bio moj jedini negativan komentar, neka sjenila su pogodna i za usne pa se svakako veselim takvom eksperimentiranju. Neka su sjenila veganska, a neka ne.
Mislim da je najbolje da pogledate slike :)





sjenila su redom:

Misdirection
Flare
Poison
Incantation
Wrath baby
Haunt
Shooting stars
Obliterate



moj freebie Ignite


 obliterate, shooting stars, haunt


haunt, wrath baby, incantation, poison


incantation, poison, flare, misdirection

Meni je osobno Poison najbolji jer sam do sada uvijek posezala za toplim, zemljanim bojama, a trenutno me hvata nekakva opsjednutost jarkim bojama. Normalni proizvodi od 5g dođe negdje 5-6 AUD. 
Kako mi je frendica bila u posjeti odlučila sam na njoj isprobati par nijansi ali naneseno u jednu nosivu kombinaciju, nisam pretjerivala s bojama. Na njoj sam koristila Poison i Incantation.






Kako se vama sviđaju ove boje? Znate li vi za nekakav zanimljiv online shop?