nedjelja, 27. studenoga 2011.

FOTD

Jučer smo ja i frendica išle na koncert pa sam vam htjela pokazati kako sam ja svoj make up napravila.
Nisam koristila nikakve dramatične boje, zaželjela sam se neutralnih boja i htjela isprobati nove stvarčice koje sam spomenula u prijašnjem članku.
Koristila sam Revlon Sandstorm quad uz dodatak zlatnog sjenila iz 88 Warm palete, Maybelline Master Precise tuš, Max Factor 2000 Calorie maskaru, Rimmel Stay matte tekući i puder u prahu, Alverde mineralno rumenilo Antique Rose i Flormar sjajilo Pretty P813.



Na noktima sam htjela nešto blještavo i odlučila sam se za kombinaciju Essence 07 Love of pink i Abalico 13 lakova.




Koji je vama trenutno najdraži night time look?

Haul

Kada sam na Youtubeu vidjela recenziju Maybelline Instant Anti-Age korektora odlučila sam da ga moram probati jer sam u vječnoj potrazi za dobrim korektorom za podočnjake. A kako sam se već našla u dm-u nisam naravno mogla izaći bez jednog proizvoda u koji sam se zaljubila samo dok sam ga isprobavala na ruci, a radi se o novoj Maybellineovoj liniji i njihovom Master Precise liquid eyelineru, takvu preciznost nisam već dugo susrela kad je riječ o tuševima, a već sam pisala koliko ih volim i koliko ih već imam doma :)
Što se tiče korektora na Maybellineovoj službenoj stranici postoji šest nijansi, a kod nas se prodaju samo dvije, Fair i Light. Ja sam uzela Light jer mi je ta bolje odgovarala i zadovoljna sam izborom premda bi voljela probati nijansu Medium koje kod nas nema. Tekstura je predivna, prekrivanje je odlično, ugodno sam iznenađena ovim korektorom. Ne sviđa mi se doduše aplikator jer imam osjećaj da dosta proizvoda ostane u njemu i da se ne iskoristi cijela bočica, a stvar je i higijene iako se s njom korektor lijepo nanese.
Što se mene osobno tiče ja svakako preporučam ovaj proizvod.



Slikala sam na danjem svjetlu i s blicem.  Master Precise tuš je nevjerojatno precizan, s njim možete izvući iznimno tanke linije i zbilja je pigmentiran. Ja sam oduševljena. Mislim da mu je cijena oko 40-50 kn. U mom lokalnom dm-u je rasprodan tako da sam ga išla tražiti po gradu :)



U zadnje vrijeme se sve više okrećem online shoppingu jer se mogu naći dosta povoljniji proizvodi, a to mi se posebno odnosi na Revlon. Prije par godina dobila sam njihovu Colorstay paleticu i od tada sam veliki fan Revlona. Htjela sam si kupiti još neke nijanse tih paleta pa sam i krenula sam u potragu za njima. Mislim da je toj paletici kod nas cijena oko 120 kn ako se ne vara što realno nije puno za četiri sjenila koliko ih je unutra ali sam ih tražila i na internetu i tako sam se odlučila na ACW stranicu gdje im je cijena 5$. Inače je na toj stranici shipping 15 -ak dolara min tako da sam se udružila sa dvije kolegice te smo zajedno naručile i podijelile poštarinu. Narudžba je bila oko 75 $, a poštarina je došla 22$. Ja sam uz tu paleticu naručila i sample MAC Reflects Gold Glitter za što sumnjam iskreno da je original, ali lijepe su šljokice tako da može proći :) A Revlonova paletica o kojoj se radi je Sandstorm, predivne svilenkaste neutralne nijanse za svaki dan. Pigmentacija je odlična, ne truse se i  fine su kvalitete. Nisu me razočarali :)





Dok sam bila u gradu svratila sam u novootvoreni Accessoires i primijetila da od sada imaju i kozmetiku marke Flormar. Ja sam odabrala sjajilo Pretty lip gloss P813, mrzim kada su imena proizvoda brojevi, nijansa je slična Lorealovom Glam Shine sjajilu Sand crystal, a cijena mu je 35 kn i dobije se 3 ml proizvoda. Sjajilo ima predivan miris, ima onako bjelkasti finiš, predivno šljokasto nude sjajilo.



Evo jedna slika svih proizvoda:


Koji je vaš proizvod za preporučiti?

petak, 25. studenoga 2011.

Obavijest-Sigma

Sigma ima danas popodne free shipping budući da je u Americi Black Friday, ja to svakako planiram iskoristiti pa sam mislila za one koji ne znaju da će im obavijest dobro doći :)
Free shipping počinje od 9 ujutro u Americi što znači da se to odnosi na popodnevne sate kod nas, razlika je šest-sedam sati ako se ne varam.






Ugodan šoping :)

nedjelja, 20. studenoga 2011.

NOTD i EOTD

U ovo zimsko i predblagdansko vrijeme najviše posežem za svjetlucavim i shimerastim sjenilima i  lakovima, inspiracija je na svakom koraku pogotovo kad krene kićenje grada, šarene reklame, sve me to ponese i prenese se i na moj make up :)
Online sam narućila Mac Glitter Reflects Gold i jedva čekam da stigne i da napravim neki look, a slike ću naravno priložiti na blogu. Do tada sam se poigrala malo s lakovima.
Koristila sam Smart Girl zlatni lak o kojem sam već pisala i kojega obožavam, toplo ga preporučam, Estee Lauder Black Berry, nanijela sam ga samo u jednom sloju i naravno neizostavni Seche Vite nadlak bez kojega ne mogu i ne želim zamisliti lakiranje noktiju :)
Upotrijebila sam  komad selotejpa kojega sam stavila dijagonalno kako bi mi poslužio kao shema.
Budući da sam to prvi put radila zadovoljna sam kako je ispalo ali svakako ću se vježbom pokušati još usavršiti i napraviti preciznije.
Evo kako je to ispalo:





A onda sam gledajući slike odlučila dodati još jednu zlatnu crtu, kao francuska manikura :)



Meni se sviđa osobno kombinacija crvene i zlatne, niam htjela koristiti neku svjetlucavu crvenu budući da je zlatna prilično upečatljiva.
Na to bi htjela dodati i jedan look koji mi odgovara tom duhu, koristila  sam samo crno i tamnosmeđe sjenilo, na slici se nažalost ne može vidjeti koliko je to tamno i snažno bilo, definitivno samo za noćni izlazak :)





Nisam stavljala umjetne trepavice ali bi ih sljedeći put sigurno koristila i to samo na vanjski dio oka kako bi pojačala dojam. Ja sam na usne stavila nude ruž i sjajilo.

Kako bi izgledao vaš blagdanski look?

četvrtak, 10. studenoga 2011.

Smokey eyes

Za izlazak si volim napraviti malo jači make up, a za to mi je super smokey eyes look. Moram priznati da si rijetko kada stavim samo crno sjenilo preko cijelog kapka već to pokušam iskombinirati nekim drugim bojama.
U oba looka sam koristila samo boje iz paleta koje sam recenzirala.





Prije sam živjela u zabludi misleći kako ljubičasta boja nikako ne stoji smeđim očima ali mi se sada sve više i više sviđa ta kombinacija :)


              


Moram se ispričati zbog slika jer su ispale prilično mutne, naime slikala sam s mobitelom jer sam se zaboravila doma poslikati kada sam se šminkala, a htjela sam taj look staviti na blog.
Smokey eyes mi je nezamisliv bez crnog tuša i crne olovke kao i dosta slojeva maskare.
Uz ovaj smeđi look odgovarao mi je i jedan takav jesenski lak, a radi se o Essence -62 reach peach boji.




Koja je vama omiljena boja za smokey eyes look?

utorak, 8. studenoga 2011.

ArtDeco sjenila

Kada sam u devetom mjesecu posjetila Beauty & Lifestyle sajam u Areni, koji me se inače uopće nije dojmio, tamo je bio štand ArtDeco kozmetike. Proizvodi su se mogli kupiti po povoljnijim cijenama, a testeri sjenila su bili svega 10 kn. Naravno, to sam morala iskoristiti.
Izabrala sam tri boje, a poslije mi je bilo žao što si nisam više toga kupila, kako to obično biva :)




Boja 350 sadrži u sebi prekrasne sitne šljokice, sva se svjetluca, međutim kada ju pokušavam staviti na kapak sve se raspe i te šljokice budu svugdje umjesto na kapku. Mislim da ću kao bazu morati koristiti neko kremasto sjenilo da se sve drži na mjestu. 
Boja 39 je prekrasna kako u kutijici tako i na ruci ali kad ju stavim na kapak i pokušavam izblendati ona jednostavno nestane. Ostaje mi boja 86 s kojom sam oduševljena i možete je vidjeti kako izgleda na kapcima. 



Ta boja je i dugotrajna iako ja uvijek stavljam prvo bazu na kapke. Mislim da bi divno išla i uz druge boje očiju. 

Jeste vi probali ArtDeco sjenila i koja su vama najdraža?


subota, 5. studenoga 2011.

Mini haul


Dok sam u lokalnom dm-u kupovala  kućne potrepštine pokupila sami  par kozmetičkih sitnica. Alverde je mijenjao liniju tako da je stara linija na sniženju, njihovi mineralni proizvodi. Za oko mi je zapelo rumenilo Antique Rose jer ja obožavam ta prljavo roza i naravno mat rumenila. Nekako sam se u njima najbolje pronašla. Rumenilo je izuzetno pigmentirano tako da  zbilja treba paziti kako se nanosi, potrebno je dobro protresti kist prije nanošenja na lice jer bi se lako dogodilo da vam ostanu dvije ružne mrlje na obrazu :)
Mislim da mu je cijena oko 17 kn i isplativa je investicija :)




Drugo što mi je zapelo za oko je Shiny Duo-Lidschatten u boji 32 Purple Diamond. Prvi dio je kao kremasto sjenilo, mislim da se može koristiti i kao tuš, a drugi dio je svjetlucavo sjenilo u prahu, a kad kažem svjetlucavo zbilja je prekrasno, male sitne fine šljokice su predivne, boja je nekako sivo-plava, čudim se da za ovim nisam posegla dok je linija još bila aktivna jer sam našla samo ovu boju. Cijena je oko 10-ak kn. 







U potrazi sam za crvenim ružem koji bi mi najbolje stajao. Odlučila sam isprobati S-he magic colours ruž u boji 140. Dok sam ju isprobavala na ruci činila mi se puno tamnija nego što je to kasnije ispalo na usnama. Ruž je doduše kremaste teksture, jako lijepo se nanosi, hidratantan je, ostala sam zapravo ugodno iznenađena teksturom premda mi je boja malo preblještava.




Dok sam na blagajni čekala red ugrabila sam jedan Smart Girls lak za nokte u boji 43. Super im je nova linija boja, a ja sam kupila svjetlucavi zlatni lak, odgovara božičnom i novogodišnjem izdanju, a mislim da ću se vratiti i po onaj u srebrnoj boji :)











Što je vama zapelo za oko i čime bi se htjele počastiti?

četvrtak, 3. studenoga 2011.

Palete + swatchevi

Ja osobno obožavam palete, imati više boja na jednom mjestu je praktično za korištenje i za putovanje.
Prvu veću paletu koju sam kupila je 88 Warm paleta. Obožavam zemljane tonove i ta mi se paleta učinila jako dobrim izborom. Kupila sam ju na e-bayu i i koštala je otprilike 100 kn ali mislim da se može naći i za manje novca.
Kao i kod svake palete neka su sjenila dobra dok su druga sasvim prosječna. Jako je puno istih ili sličnih boja unutra tako da joj to i nije pozitivna strana. Meni se sviđa što ima jako puno mat sjenila, a dosta se boja da iskoristiti i u druge svrhe kao što su npr. konturiranje, popunjavanje obrva, osvjetljivanje podočnjaka. Po meni bi se ta paleta dala sažeti na 10-ak sjenila ako zanemarimo iste nijanse. Ako ste baš veliki obožavatelj smeđih boja ja bi ju onda preporučila za kupiti ali u suprotnom mislim da nema potrebe za njom. Što se tiče praktičnost oko putovanja malo je prevelika za to, a  i dosta mi se sjenila tijekom transporta ispremiješalo i popucalo.
Ja nisam radila swatcheve svih 88 boja jer mislim da nema potreba za tim, a i neke boje nisu pigmentirane i nikako ih nisam mogla dobro uhvatiti tako da sam odabrala one s kojima se da raditi..






Sljedeće palete o kojima sam već pisala su odličan izbor za putovanja. Radi se o Sleek Divine The Original paleti i Urban Decay Preen Shadow Box. Moram naglasiti da ću definitivno kupiti još nekoliko Sleek paleta jer su cijenom vrlo povoljne, pigmentirana su i odličnih dimenzija iako su nekako masna i dosta se mora potruditi kao bi ih se dobro izblendalo :) Paletu sam također kupila na e-bayu za nekih 7 funti što je vrlo povoljno, a što se tiče boja Sleek i Urban Decay palete su sličnih ako ne i istih boja, a meni su osobno bolja ona iz UD palete ali je i veća razlika u cijeni.








Kad je u pitanju Urban Decay paleta ovo su mi prva njihova sjenila koja posjedujem i moram reći kako sam oduševljena lakoćom kojom se nanose, nekako su svilenkasta i pigmentirana. Paletu sam kupila na ovoj stranici, jako brzo mi je stigla i mislim da je koštala 16 funti. Vidjela sam da je tamo više nema ali je i na nekim drugim online shopovima na akciji. Sva sjenila su mi super osim ljubičastog koje nije baš pigmentirano i treba se dosta graditi da se dobije boja kao na slici. Super je što sam uz nju dobila Glide On olovku u boji Zero i mini Primer Potion tako da mi je paletica još draža :)




Evo jednog looka kojeg sam napravila dok sam se bavila ovim paletama :)





Imate li vi neku paletu koju bi preporučili?