četvrtak, 27. listopada 2011.

EOTD

Prošli vikend sam imala pravo malo druženja sa svojim frendicama i odlučile smo se malo šminkati, meni je pravi izazov kada trebam šminkati drugačiji oblik ili boju očiju, a kako je to ispalo možete vidjeti na slikama :)
Nisam radila neke dramatične lookove nego sam više isprobavala neka nova sjenila koja sam kupila, zanimljivo mi je vidjeti rezultat kako koja koža reagira s kojom bojom, na meni osobna su svjetla sjenila skoro pa nevidljiva, smokey look na meni izgleda kao neka dnevna kombinacija dok na nekoj drugoj osobi ta kombinacija prolazi samo za dramatičan večernji izgled :)









Ja sam sebi stavila umjetne trepavice Wimpe'rs koje sam kupila u Kozmu, imaju akciju 2 različita para trepavica mislim da su oko 32 kn :)
Sjenila sa Essence Party All Night I H&M Cocoa Bay, H&M-ovo sjenilo imam veće neko vrijeme i naprosto ga obožavam, ako ne znam kako bi se našminkala onda posežem za njim.

Essence Party All Night, H&M Cocoa Bay



Essence sjenilo me se dojmilo na polici, pretpostavljam da je to nova boja jer ju prije nisam zapazila. Inače nisam oduševljena njihovim sjenilima ali ova me boja privukla, jako je lijepa, super izgleda na kapcima i s bazom ima dobru postojanost. Tu boju sam koristila na frendicama preko cijelog kapka.
Kod sebe sam stavila bijelu olovku u unutarnji dio oka, a tuš je Catriceov gel liner. Na obrvama sam koristila recenziranu Elf Lifter&Filler olovku.

Kako vam se čine lookovi?



ponedjeljak, 24. listopada 2011.

Olovke za oči

Veliki sam obožavatelj tuševa i olovaka za oči. Tuševe sam već recenzirala pa su ću sada nešto napisati o olovkama ;)
Vjerujem da olovaka nikada dosta, odlične su mi za svaki dan kada mi se neda ili nemam baš previše vremena za  šminkanje i onda su mi olovke odlično rješenje za brzinski potezanje crte duž gornjeg kapka, kistom ih izblendam i to je to, još dva-tri sloja maskare i spremna sam za krenuti iz kuće :)
Prije nekog vremena bila sam vjerna samo olovkama u crnoj i smeđoj boji, a sada me oduševljavaju sve te divne boje koje se mogu naći na policama.
Svi mi vjerujem volimo kupiti olovke koje se izuzetno lako nanose, dugo traju i intenzivnih su boja, tako da kad kupim neku koja je prilično suha i izgrebe mi cijeli kapak prilikom nanošenja najradije bi otišla natrag gdje sam ju kupila i nalijepila papirić s  porukom nikada ne kupiti. Kad bi se to barem moglo, uštedilo bi nam dosta novaca :)
Ali zato postoje vrijedne cure s različitim beauty blogovima kako bi nam pomogle i skratile malo vrijeme koje trošimo ispred tih polica i vaganja da li bi ovu ili onu boju ili koja će se olovka lakše i bolje nanijeti. Gledajući sve te silne swatcheve jako sam dugo željela kupiti Urban Decay Glide On olovke, cijene im jesu malo veće ali mislila sam kako se sigurno ta cijena isplati za tako divan proizvod.
E sad ih imam dvije, jednu sam dobila u sklopu palete koju sam naručila i to je Zero, a druga je Rockstar.
Istina je u svim onim pričama kako se izuzetno lako nanose, jako su mekane, ali one cure s masnim kapcima neka ih ni slučajno ne nanose bez baze za kapke. Jako brzo nestanu s očiju. Budući da su mekane jako se brzo i troše. Super su za blendanje, s bazom su postojane, ali mana im je cijena i brzo se troše. Imaju veliki raspon boja tako da ako se odlučite na kupovinu koje ja bi preporučila da kupite neku jedinstvenu boju jer se ne isplati kupiti crnu, mislim da tu postoje bolje varijante.
Rockstar je predivna ljubičasto-smeđa boja, mislim da bi pristajala svim bojama očiju.
Sljedeća olovka koja mi je zapela za oko i koju sam na temelju swatcheva odlučila kupiti je Elf Shimmer Eyeliner olovka u boji Twinkle Teal. Jao, predivna ljetna boja. Jako se lako nanosi i blenda ali joj postojanost  nije baš vrlina. Za tu cijenu koju ima je definitivno preporučam, ja si planiram skupiti cijeli set Elf olovaka, ima male sitne šljokice i odlična je za neki party look :) Šiljilo u čepu je izvrstan dodatak.
Definitivno ne preporučam She Stylezone Eyebrow Pencil-002. Jednostavno je presuha, teško ju je nanijeti i to je to. Ne bacajte svoje novce na nju.
S druge strane oduševljena sam s još jednom Elf-ovom olovkom. Nedavno sam ju kupila, nisam baš pogodila nijansi, malo mi je pretamna ali to ne mijenja činjenicu kako je olovka prilično dobra. Radi se naime o Elf Eyebrow Lifter&Filler olovci iz Studio linije. S jedne strane je olovka za popunjavanje i ocrtavanje obrva, a s druge strane je highlighter u boji kože, mat je i ja ju također koristim kao korektor :)
Olovka je prilično pigmentirana i morate paziti kako ju nanosite da ne pretjerate, jako se lako nanosi i isto tako lako blenda s kosim kistićem ili češljićem za obrve. Ima nekakvu kremastu teksturu, jednostavno klizi.
Veliki plus joj je i cijena od 3,5 funte. Isto tako je šiljilo u sklopu olovke jako praktično.
U dm-u sam zapazila Alverde Kajal Eyeliner u boji 10 dark violet, to je jedna predivna tamno ljubičasta boja koja me je ostavila bez daha kada sam ju probala na ruci i odmah sam ju kupila. Olovka je malo tvrđa ali ništa pretjerano, može se lijepo nanijeti i prilično je postojana. Mislim da je cijena oko 16 kn tako da joj je i to veliki plus.
E sad olovka koju obožavam je Oriflame smooth DEFINER -Black. Izuzetno postojana i pigmentirana crna olovka. Redizajnirali su olovku tako da se sada više ne šilji nego je na izvlačenje jer je prijašnje pakiranje bilo jednostavno užasno. Olovka se teško šiljila, pucala je i jako bi se brzo trošila. Svakako ju sada preporučam. Iz prijašnje kolekcije međutim još uvijek imam olovku u boju Navy Blue. Tada su se zvale Oriflame eye INTENSITY olovke, boja je predivna, to je jedna izuzetno plava boja koju ne bih prije preporučila zbog pakiranja ali sada definitivno da.
Sljedeća olovka koja mi se nije nikako svidjela, a jako je hvaljena je Bourjois effet smokey olovka u boji 77 Sand rose. Ta boja i moja koža se nikako ne podnose, olovka je jednostavno nevidljiva na mojim kapcima. Preporučam ju osobama sa plavim ili zelenim očima, na smeđima baš i nije upadljiva. Što se tiče teksture ona je predivna, super se blenda i time napravi smokey efekt kako joj je i u nazivu spomenuto. Super će poslužiti kao baza sjenilima.
Sljedeća olovka na mom popisu baš i nije klasična olovka, to je Oroflame Kajal Eye liner u boji Savannah sky. Kupila sam ju na nekoj rasprodaji u Oriflameu inače ju definitivno ne bi kupila po redovnoj cijeni. Jako mi je brzo taj vršak pukao, a boja nije postojana. Barem na meni.
Mislim da su bijela i crna olovka must have u svakoj kozmetičkoj torbici. Bijela olovka koju ja imam i s kojom baš i nisam oduševljena je Essence kajal pencil 04 white jer je previše krečasta  za moj ukus. Mat je i i nije s druge strane baš pretvrda tako da se može dobro nanijeti. Ja ju koristim za unutarnji dio oka kao posvjetljivač.
A sada pogledajte slike, nadam se da će vam koja zapeti za oko :)






  1. Essence kajal pencil 004 white
  2. Oriflame eye INTENSITY -Navy Blue
  3. Oriflame kajal eyeliner-Savannah Sky
  4. Urban DEcay Glide on Eye -Rockstar
  5. Urban DEcay Glide on Eye-Zero



  1. Elf Eyebrow Lifter&Filler -Ivory
  2. Elf Eyebrow Lifter&Filler -Dark
  3. She Stylezone eyebrow pencil-002
  4. Oriflame smooth DEFINER-Black
  5. Alverde kayal eyeliner-10 Dark Violet
  6. Bourjoiseffet smokey-77 Sand rose
  7. Elf Shimmer Eyeliner Pencil-Twinkle Teal

Koja je vama omiljena olovka za oči?

ponedjeljak, 10. listopada 2011.

Mali trikovi

Pregledavajući  svoje omiljene YT beauty gurue pohvatala sam par savjeta i trikova u šminkanju koji bi vam kao i meni mogli koristiti pri boljem nanošenju šminke. Možda će te i sami prepoznati neke od njih jer među njima su uvijek zanimljive i poučne Lisa Eldridge i Pixiwoo sestre.
Neki od ovih savjeta su opće poznati, a vjerojatno ste ih i sami pohvatali, možda neće biti nekih prevelikih iznenađenja ili će vam svi biti poznati ali nekako se nadam da će možda barem nekome dobro doći :)
Ugodno čitanje :)

  • umor na očima najbolje je sakriti sjenilima hladnih tonova
  • za highlighter koristite fen kist
  • umjesto kupnje preteškog korektora nepravilnosti na koži sakrijte korektorom nakon nanošenja tekućeg pudera, a puder u prahu nanesite spužvicom umjesto kistom za što bolju prekrivenost
  • natopite vatu sredstvom za odstranjivanje šminke i to držite na očima barem minutu, sva šminka će otići bez nepotrebnog trljanja
  • iskorištene umjetne trepavice možete upotrijebiti više puta ako pri skidanju šminke ne koristite uljne odstranjivače
  • budite strpljivi pri sjenčanju sjenila/rumenila jer će te dobiti prirodniji izgled
  • ako želite da vam tekući puder ostane što duže na licu morate ujednačiti hidratantnu kremu sa svojim puderom, odnosno krema na bazi ulja (za suhu kožu) se slaže sa tekućim puder na bazi ulja, za masnu kožu se koristi krema na bazi vode kao što bi trebao biti i tekući puder
  • ako nanosite tekući puder spužvicom brže će te potrošiti taj puder nego da ste ga nanijeli kistom
  • ako koristite rumenila i bronzere u prahu trebali bi ste prije nanijeti puder u prahu kako ne bi ste dobili mrlje koje je teško izblendati, isto tako za kremasta rumenila je dovoljno samo staviti tekući puder
  • kako bi ste vizualno povećali oči koristite umjesto bijele malo tamniju olovku na unutarnji dio oka, npr. olovku u boji kože kako ne bi ste dobili umjetan izgled
  • ako želite svoje oči iscrtati tako da se doimaju okruglije tada tušem ili olovkom nanesite deblji dio na sredini oka umjesto u vanjskom kutu oka
  • izgled punijih usnica postići će te ako na usnice nakon stavljanja postojećeg ruža nanesete drugi svjetliji ruž, a isto tako možete i malo highlightera staviti na V oblik gornje usnice
  • da bi trepavice nakon uvijanja ostale uvijene cijeli dan poželjno je koristiti vodootpornu maskaru jer je ona na bazi ulja ili nakon uvijanja stavite jedan lagani sloj maskare, a zatim opet uvijte trepavice i nanesite ponovno maskaru u onoliko slojeva koliko želite
  • ako u vanjskom kutu oka dobijete oštru liniju sjenila najbolje ju je ublažiti kistom koji ste umočili u puder u prahu i lagano blendati kako bi ste dobili mekše linije i prijelaze
  • ako imate sjenila u prahu i muku mučite s njihovim rasipanjem po licu utrljajte kist za sjenilo u vlažnu maramicu za skidanje šminke za osjetljive oči i zatim u sjenilo u prahu 
  • ako imate masne kapke i sjenilo nikako ne izdržava na očima onoliko koliko bi ste vi to htjeli stavite na kapke dvije različite baze za oči u tankom sloju
Evo nadam se da vam je barem jedan trik bio novi i da će te ga primijeniti na sebi. 




Koji bi vi trik otkrile kako neki proizvod bolje nanijeti?

četvrtak, 6. listopada 2011.

Jesenski ugođaj

Premda je kalendarski jesen vrijeme je još uvijek prekrasno, toplo i bez onih dosadnih jesenskih kiša.
Ali ono što jesen čini posebnom je raspon boja koje nalazimo svuda oko sebe koje pružaju mnogobrojna nadahnuća svim umjentničkim dušama :)
Ja sam se odlučila poigrati malo bojama ali tako da to bude nosivo, a ocrtavanje lica ostavljam za neku drugu priliku :)







Proizvodi koje sam koristila:

  • Sleek Divine Original Palette (zeleno i crno sjenilo)
  • NYX Ultra Pearl Mania pigmenti ( Mink Pearl i Penny Pearl)
  • Sephora sjenilo Nutty brownie 16 (koristila sam ga i kao rumenilo)
  • She Stylezone nail polish 312
  • Manhattan Tasty Lips (skinula sam oznaku s brojem :( )
  • Seche Vite top coat
  • Elf Mineral Primer
  • Catrice gel eyeliner - Black




Odlučila sam dodati i umjetne trepavice za malo jači dojam, a kupila sam ih u Kozmu kao akciju 1+1 - Wimp'rs za nekih 30-ak kn. Seche Vite top coat jednostavno obožavam, ne lakiram nokte, a da njega ne stavim, oduševljena sam sjajem koji daje noktima. Druga stvar koju koristim skoro svakodnevno je navedeno Sephora sjenilo jer je odličan za pregib kapka kao poveznica sjenila, daje neku određenu dubinu oku, nije baš pigmentirano ali se da nadograđivati boja, mat je, a zbog toga ga koristim i kao rumenilo, volim takve boje rumenila, po mogučnosti bez ikakvih šljokica i shimmera jer imam masnu kožu pa mi ne treba još dodatan sjaj licu, platila sam ga nekih 16 kn u Sephori, mislim da još uvijek toliko košta :)
Volim prvo staviti na kapak osnovnu najsvjetliju boju, u ovom slučaju NYX Mink Pearl pigment ili bilo koje zlatno sjenilo, a onda polako dodavati zelenu boju, a kut i pregib oka sjenčati neku tamnu boju, ja sam miješala smeđu iz 88 Warm palete i crnu iz Sleek palete. Bez crnog tuša ne mogu zamisliti look jer ako se koriste umjetne trepavice i ako ih se ne namjesti precizno to se može sakriti crnim tušem, pogotovo ako trepavice na krajevima imaju male čvoriće. A zatim u pregibu i na donji kapak staviti malo NYX Penny Pearl pigmentića kako bi dala sjaj oku. 
Look sam nadopunila sa pripadajućom bojom laka za nokte koji mi se svidio na She-ovoj polici i nije me boja razočarala kada sam ga nanijela na nokte. Za usne sam iskoristila Manhattan zlatno sjajilo koje inače koristim tijekom ljeta ali mi je sada nekako odgovaralo korištenim bojama.
Žao mi je što mi  inače slike ne prikazuju stvarnu boju našminkanih očiju jer uz prilično loš fotić pokušavam to prikazati na najbolji mogući način ;)


Ono što bi još svakako htjela spomenuti je darivanje koje organizira blogerica Variola Vera darujući UD Naked paletu, san svake cure opsjednute šminkom jer je paleta sastavljena od predivnih boja i prilično velike cijene tako da je ovo darivanje izuzetno dragocjeno :)
Inače volim čitati njen blog tako da za one koji se još nisu susreli s njenim blogom svakako preporučam.
Sliku sam preuzela s njene stranice.


Kako bi ste se vi našminkali na temu jeseni?

srijeda, 5. listopada 2011.

Inspiracije

Nakon napornog dana uživam sjesti za kompjuter i opuštati se uz čitanje omiljenih blogova, a zatim tražiti inspiraciju i neke nove tehnike šminkanja/stiliziranja za usvojiti pa s vama dijelim neke od njih:












Nadam se da ste pronašli nešto za sebe :)
Što se vi zanimljivo otkrili pretražujući YT?

ponedjeljak, 3. listopada 2011.

Ušminkani vikend

Šminkanje mi nikada ne dosadi, uvijek sam u potrazi za modelima kako bi isprobala sve one kominacije koje mi se roje po glavi ;)
Moram pohvaliti frendice koje su uvijek tu kada zatrebam neko novo platno :)
Budući da je imam smeđe oći i na sebi sam isprobala sve moguće nijanse koje postoje i znam što mi najbolje odgovara kada je u pitanju oblik oka, užitak je raditi na nekom drugom i otkrivati njihove karakteristike.
Uživala sam tako šminkajući plave oči, a frendici pružila zauzvrat jedan mini makeover.
Moram istaknuti zaista predivne prirodne trepavice :)





Koristila sam UD Primer Potion,Pupa FOUREYES 02 paleticu, Oriflame Giordani Gold dvostruko sjenilo u boji Rich Mauve, Oriflame Beauty Sooth Definer olovku - Black, Max Factor 2000 Calorie maskaru i ljubičasti Alverde Kajal Eyeliner (fantastična boja) na donjem dijelu oka



Pupina paleta ima prekrasne boje koje su realno malo svjetlije nego na slici, GG sjenilo je lijepo pigmentirano stoga moram nabaviti još neke nijanse :)
Detaljnije recenzije i slikice proizvoda u nekom drugom postu.

Kako vam se čini kombinacija boja?
 Koje su vaše omiljene boje sjenila?



Oslikajmo usne :)

U jednom od onih posjeta DM-u kada vam treba bilo što što bi vam popravilo raspoloženje, po mogučnosti nešto od dekorativne kozmetike, otkrila sam jedan preeeediva ruž! Prekrasna boja i nevjerojatna dugotrajnost su me tako začudile da sam se pitala što sam ja do tada gledala u drogerija kada sam propuštala nešto takvo divno :) Da, volim malo pretjerivati kada otkrijem nešto dobro, mojoj sreći nema kraja ;)
Dakle, taj predivan ruž je Max Factor Colour Collecton - Bewitching Coral 827. Ta kolekcija je snižena od kada su stigli Max Factor Colour Elixir ruževi. Mislim da je cijena bila oko 39 kn, zbilja nisam sigurna. Budući da je ruž jako dugotrajan nije pretjerano hidratantan, isušuje malo usne pa je  poželjno staviti nekakav balzam prije ruža, kao i kasnije sjajilo.
 Pri nešto kasnijem posjetu Kozmu zapazila sam Eveline sjajila i za oko mi je zapelo jedno isto tako predivno sjajilo, Sweet Cream 338. Meni su ova sjajila super, pogotovo za cijenu od nekih 13 kn. Nisu ljepljiva i slatkastog su mirisa.
A kombinacija tih dvaju proizvoda je zbilja električna :)





A kako to izgleda na usnicama:







Valjda je bio takav mjesec kada zapnem za neku boju i moja kolekcija se proširi za par stvarčice iste boje ;)
Ja toplo preporučam oba proizvoda, a iz iskustva vam mogu reći da što imate tamniju kosu to bolje kombinacija stoji :)

Koje su vama boje trenutno na meti? :)