ponedjeljak, 19. rujna 2011.

Tuševi - recenzije

Oduvijek sam voljela tuševe, a onda sam počela otkrivati ljepote onih u boji. Kako se na poslu baš i ne mogu pojaviti s nekim preludim bojama na licu, crni tuš i maskara su najbolji za takve prigode, a sa živim bojama na žalost najčešće eksperimentiram doma.
Prvi tuš koji sam kupila bio je neki Essenceov koji ni nije vrijedan spomena jer s njim nisam bila nikako zadovoljna. Njihove gel linere još nisam probala.
Tada sam vidjela u Oriflameu iz njihove kolekcije Very Me Clickit Eye Linere. Za oko su mi zapeli plavi i sivi - svaki po 3,5 ml..
Smatram da je kombinacija smeđih očiju i plavih sjenila/olovaka i tuševa super tako da na to uvijek padam.
Što se tiče samih tuševa meni su super pripadajući kistići za izvući tanke linije, boje su prekrasne, ali postojanost i nije baš za 5. No to sam i očekivala od Very Me linije tako da sam se više iznenadila koliko su mi se svidjeli. Baza je obvezna, možda još po mogućnosti staviti puder u prahu na kapke kako bi sve sijelo. Ja osobno imam masne kapke tako da ja to moram raditi i ovako i onako.
Tuševi imaju sitne šljokice, kod sivog je to jedva vidljivo, a kod plavoga se to itekako vidi.
Sivi jako lijepo pristaje plavim očima :)
Da li bi ih opet kupila? Pa, praktični jesu, imati dva u jedan je zgodno za kozmetičku torbicu, kistići su ok ali bi ipak potražila nešto postojanije i što se ne briše baš tako lako.
E sad kad su u pitanju crni tu sam uvijek u potrazi za boljim. Sada govorim o tekućim tuševima  i uvijek mi nešto nedostaje kod takvih. Još nisam probala hvaljeni Lorealov Superliner, ali sam kupila Maybelline Line Stiletto - 1,5 ml koji čini mi se ima skoro pa identičan kist. Kist je odličan ali ime Blackest Black mu baš i ne odgovara, barem meni. Volim izrazito crne tuševe i kad mi oni naginju sivoj boji nikako nisam zadovoljna. Ja sam ga kupila na stranici Cosmetic House. Količina je zbilja jako mala.
Drugi crni tuš je Oriflameov GG Liquid Eye Liner - 7 ml. E to je crna boja. Kistić je jaaaako tanak i možda nije baš za početnike. Ono što mi se nikako ne sviđa i zašto ga neću ponovno kupiti je kako se brzo briše sa kapaka. Evo par slikica:








Maybelline Line Stiletto, Oriflame GG Liquid Eye Liner, Oiflame Very Me Clickit Eye Lineri









A onda sam se odlučila malo poigrati s njima i evo par sličica kako je to ispalo :) Žao mi je što nisam imala umjetne trepavice jer mislim da bi bolje izgledalo s njima :)














Koji je vama najbolji tekući kist?

nedjelja, 18. rujna 2011.

FOTD

Nedjeljno igranje sa bojama rezultiralo je još jednim lookom koji sam htjela podijeliti sa vama.









Koristila sam 88 Warma paletu i jedno brončano sjenilo iz Sleek Divine Original palete, Oriflame Smoot Definer olovku - crnu, She eyebrow pencil 002, Maybelline Line Stiletto eyeliner - Blackest Black, Max Factor 2000 Calorie maskaru






Kako vam se sviđa?

subota, 17. rujna 2011.

Nove paletice i FOTD

Ovaj mjesec sam odlučila da mi trebaju nove paletice sjenila, nekako sam se do sada više orijentirala na tople i zemljane boje da nisam imala nikakvih ludih i zabavnih boja. Nakon članka od Sleek paletama koje je napisala Beauty addict odlučila sam si pokloniti njihovu Divine Original paletu. A onda sam istraživala Cosmetic House i naišla na Urban Decay Preen Shadow Box. Do tada nisam imala ništa od tog branda pa rekoh zašto ne, uz tu paletu dolazi njihov Primer Potion i Glide on Pencil-Zero sve u mini verziji i odmah sam si to ubacila u košaricu :)
Što se tiče detaljnijeg opisa i swatcheva paletica odlučila sam napisati zaseban članak, a sada pokazati dva looka koja sam napravila koristeći te palete.








Kod ovog looka sam koristila Sleek Divine Original paletu i ove boje (osim ove svijetlije plave), Urban Decay Glide On Pencil -Zero, Oriflame Giordani Gold Liquid Eye Liner, She eyebrow pencil 002, Max Factor 2000 Calorie maskara





A za ovaj drugi look sam koristila Urban Decay Preen Shadow Box i nijanse Smog i Toasted (prve dvije na slici), olovku Urban Decay Glide On Pencil- Rockstar (također kupljena ovaj mjesec na Ebayu), She eyebrow pencil 002, Max Factor 2000 Calorie maskara









Kako vam se sviđaju lookovi? 

četvrtak, 15. rujna 2011.

Moroccanoil vs.Macadamia Oil Treatment

Ne možete ni zamisliti moje oduševljenje kada sam se prvi put domogla čuvenog Moroccanoil-a. Budući da bojam svoju kosu uvijek sam u potrazi za proizvodima koji bi joj dali zdrav izgled.
Čitajući razne članke i recenzije o Maroccanoil-u silno sam se veselila nečemu što bi mi konačno odgovaralo, a probala sam veliki broj proizvoda.
Otvarajući bočicu oduševio me miris, a ja sam osoba koja je jako osjetljiva na mirise, jako mi brzo dosade, još uvijek si nisam pronašla odgovarajući parfem :(
Kupila sam malu bočicu od 25 ml, kosa mi seže malo iznad ramena, guste ali tanke vlasi i mogu reći da mi je ta bočica trajala nekih 2-3 mjeseca, kosu se trudim prati svaki drugi dan, a ne svaki dan jer ju to još dodatno isušuje.
Ulje stavljam na vlažnu počešljanu kosu, smočim ruke i stavim količinu veličine lješnjaka i to mi je dostatno za cijelu kosu, većinu stavim ipak na vrhove, ne masti kosu ako vas to zabrinjava i preeeedivno miriši.
Istina je kada kažu da se kosa brže osuši nakon tog ulja.
Ja sam prezadovoljna uljem, a kada sam došla svojoj frizerki primijetila je razliku na mojoj kosi, čudilo ju je kako tako zdravo izgleda jer sam taman u to vrijeme prelazila sa smeđe na plavu boju kose, izbjeljivanje zbilja nije najbolji tretman za kosu.
E onda sam čula za Macadamia Oil Treatment.
Bočicu od 10 ml sam kupila preko ove stranice, druga priča je što mi je paket došao nakon dva mjeseca ali bila sam presretna kad sam se i toga domogla.
Miris tog ulja mi se ne sviđa, ne kažem da baš smrdi ali je jako intenzivan, ljubitelji opojnih i jakih mirisa će se oduševiti ali meni nikako ne odgovaraju, odmah dobijem glavobolju.
S tim uljem imam istu proceduru nanošenja ali sam primijetila da malo masti kosu tako da to ulje nanosim isključivo na vrhove, a rezultati nisu ništa lošiji od Maroccanoil-a.
Sve u svemu oba ulja imaju isti učinak na moju kosu, više preferiram Maroccanoil ali smatram da se kosa navikne na jedan te isti proizvod i svakako ću nastaviti koristiti oba :)
Dakle količina koju sam navela je meni sasvim dovoljna, ne bi kupovala veću bočicu jer bi se ja osobno zasitila tog proizvoda,a i dalje volim probavati nove proizvode.

 Maroccanoil, Macadamia Oil Treatment

Napisala sam svoje osobno mišljenje, možda nekome drugome ne odgovaraju, jedna frizerka je komentirala na moju izjavu da to koristim kako ulja uopće nisu dobra za kosu i da bi ih trebala izbjegavati i kako je sve to marketinški trik.
Gledajte, meni je super, ja sam zadovoljna i nastavit ću to povremeno koristiti.

Chiribella

Dragi moji ljubitelji make up-a i kreativnosti!

Sjećam se 8. razreda i prvog eksperimentiranja sa šminkom, sramežljivo virenje i velika znatiželja što se sve krije iza predivnih nijansi i svjetlucavih pakiranja koja vire iz mamine kozmetičke torbice.
Prvo sam krenula sa crnom olovkom za oči, prvo "plakanje" pri povlačenju linije na unutarnji dio oka, ali kad bi se vidjela u ogledalu, vau, nova ja (ipak sam imala samo 14 godina :))
I tada je krenula moja opsjednutost kozmetikom koja traje i traje :)
Već dugo pratim naše blogerice, svakodnevno otvaram njihove stranice nadajući se novom članku, nekim zanimljivim tutorialom, swatchevima koji su mi neizmjerno pomogli kad bi tražila recenzije nekih proizvoda.
I tako mi je jednog dana sinula ideja i moram priznati nagovaranje dečka kako bi se i ja mogla okušati u tim vodama, pa rekoh zašto ne, imat ću manju grižnju savjesti kada donesem doma još jednu vrećicu u kojoj se nalazi neki novi ruž ili pokoje sjenilo, ipak moram napraviti swatcheve za moje buduće čitateljice, sve je to za moj blog ;)
Što reći o sebi, obožavam stajati satima pred nekom policom kozmetike odlučujući između desetak stvari što bi mi novo trebalo (budimo iskreni, rijetko mi nešto zbilja treba), sjenila mi nikad dosta, oslikavanje očiju je moja najveća slabost, pregledavanje online stranica sa kozmetikom kod mene traje cijeli dan, volim vidjeti lijepo našminkanu curu, puno mi se puta dogodilo da me frendice pitaju pa kako ti se da rano ujutro šminkati, tada čovjek ima jedva otvorene oči, e pa moje drage meni je to zakon, istinski uživam u tome i uvijek ću naći vremena za to ma koliko sam već trebala biti jednom nogom na vratima, volim se pogledati u ogledalo i zadovoljno nasmijati svojim uratkom, ne činim to za druge, za svoga dečka ili xy-a nego isključivo samo za sebe, to me usrećuje i ne volim se opravdavati za to, zapravo to me poprilično naživcira.
Za sada toliko o uvodnim riječima, nadam se lijepom komunikacijom sa budućim čitateljicama, zajedničkim interesima i pretresanju novih kolekcija :)

Chiribella